Simlockvrije telefoon

Als je niet geïnteresseerd bent in een telefoon abonnement, maar wel graag een nieuwe telefoon in je bezit wilt krijgen, kun je kiezen voor een simlockvrije telefoon. Dit is een mobiele telefoon die zonder een abonnement of een prepaid simkaart kan worden gekocht en waarvoor je vervolgens zelf een abonnement kunt gaan afsluiten. Het grote voordeel van een simlockvrije telefoon is, zoals de naam zelf ook al aangeeft, dat er van een simlock geen sprake is. Dit betekent dan ook dat een dergelijke mobiele telefoon met ieder abonnement en met iedere prepaid simkaart te gebruiken is.

Koop je een mobiele telefoon met een abonnement, dan zul je in de meeste gevallen te maken krijgen met een simlock. Dit betekent dat gedurende de duur van je abonnement je mobiele telefoon geen simkaarten van andere providers dan de provider bij wie je je abonnement hebt afgesloten kan verwerken. Sluit je bijvoorbeeld een abonnement voor een periode van 12 maanden af, dan heb je ook 12 maanden lang te maken met een simlock. Met een simlockvrije telefoon kopen zal er van een simlock op je mobiele telefoon dus geen sprake zijn. Op die manier is het dus een stuk eenvoudiger om van de ene provider naar de andere over te stappen.

Mobiele telefoon kopen zonder abonnement

Een mobiele telefoon kopen zonder abonnement kan een dure aangelegenheid zijn indien je een high-end smartphone wilt gaan kopen. Dit soort telefoons zullen dan ook veel vaker met een abonnement af worden gesloten dan zonder abonnement, want voor de gemiddelde high-end smartphone ben je toch al gauw 600 euro kwijt indien je deze zonder een abonnement zou willen gaan kopen. Een mobiele telefoon kopen zonder abonnement in het geval van een goedkoop toestel daarentegen zou juist weer wel heel interessant kunnen zijn, omdat de drempel bij het aanschaffen van dergelijke mobiele telefoons toch beduidend lager ligt. Op die manier kun je tegen een scherpe prijs aan een simlockvrije telefoon komen en kun je daarna gaan kijken of je aan een dergelijk sim only abonnement kunt komen en met name zul je dan natuurlijk op zoek zijn naar een goedkoop abonnement.

Sim only en simlockvrije telefoon kopen

Een simlockvrije telefoon kopen kun je doen om gebruik te gaan maken van een sim only abonnement. De reden dat dit aantrekkelijk voor je zou kunnen zijn is het feit dat er met een sim only abonnementen doorgaans niet al veel maandelijkse kosten zijn gemoeid, al moet hier wel bij worden vermeld dat je met zeer uitgebreide bundels ook voor een prijzig sim only abonnement zult kunnen zorgen. Een simlockvrije telefoon kopen biedt je dus in elk geval de optie om eens te gaan kijken welke sim only abonnementen voor veel maandelijks voordeel zouden kunnen zorgen. Belangrijk is ook om goed te kijken naar de prijzen bij een vergelijkbaar aanbod, want er is namelijk lang niet altijd standaard sprake van een goedkoop sim only abonnement en het is dan ook essentieel om wel goed te vergelijken.

Wat wellicht interessant is om te gaan doen is om te kijken in hoeverre een simlockvrije telefoon kopen, om hier vervolgens dan later een abonnement bij te gaan zoeken, goedkoper voor je uit kan pakken dan het totaalpakket van een mobiele telefoon met een abonnement in een keer bij een aanbieder aan te schaffen. Enkel door middel van het maken van een berekening zul je uiteindelijk te weten kunnen komen in hoeverre het met het oog op de kosten gunstig zou kunnen zijn ervoor te kiezen om aan een telefoon en een abonnement te komen door een simlockvrije telefoon te kopen en een sim only abonnement. Mocht hier inderdaad qua kosten een groot verschil in zitten, dan weet je in elk geval waar je het beste voor zou kunnen kiezen.

Simlockvrije telefoon kopen of simlock verwijderen

Heb je een mobiele telefoon, maar is deze voorzien van een simlock? Je kunt er dan voor kiezen om een simlockvrije telefoon te gaan kopen, waardoor je met 2 mobiele telefoons zit, maar je kunt er ook voor kiezen om de simlock van je mobiele telefoon te laten verwijderen. Let erop dat het verwijderen van een simlock niet altijd kosteloos is als je dit door je provider wilt laten doen. Een telefoon provider heeft namelijk het recht om hiervoor kosten te rekenen op het moment dat je telefoon abonnement nog jonger is dan een jaar. Is dit jaar inmiddels verstreken, dan zal je telefoon provider dit kosteloos voor je in orde kunnen maken, waardoor je dus in het bezit van een simlockvrije telefoon komt.

Als je tevreden bent bij je huidige provider hoef je natuurlijk niet je simlock te laten verwijderen, maar als je dit nou wel gedaan wilt hebben, dan zul je hiervoor een verzoek in moeten dienen bij je provider, zodat zij dit voor jou kunnen gaan regelen. Vanaf het moment dat je een simlockvrije telefoon hebt kun je simkaarten van alle mogelijke telefoon providers in je telefoon plaatsen, zowel voor een abonnement als voor prepaid.

Prepaid combineren met simlockvrij toestel

Niet veel consumenten zullen zich er nog mee bezig houden, maar het is nog wel degelijk mogelijk om bij je simlockvrije telefoon een prepaid simkaart te gaan kopen. Ook de aankoop van een directe combinatie is mogelijk, maar veelal zullen er hierbij alleen wat verouderde en met name goedkope mobiele telefoons bij worden aangeboden. Wanneer de mobiele telefoon van je keuze niet direct met een prepaid simkaart aan wordt geboden kun je dus wel een simlockvrije telefoon kopen en vervolgens hiervoor een prepaid aansluiting gaan gebruiken. Het voordeel echter van het aanschaffen van een directe combinatie tussen mobiele telefoon en prepaid simkaart is dat hierbij aardig wat gratis beltegoed kan worden verkregen, waar dit bij het kopen van een simlockvrije telefoon met een losse prepaid simkaart vaak wat minder is. Of prepaid ook daadwerkelijk een optie is die je serieus in overweging zou moeten nemen hangt van jezelf af en van je gebruik, maar weet in elk geval wel dat puur op basis van de hoogte van de tarieven prepaid het nooit kan winnen van telefoon abonnementen.

Previous post:

Next post: