Sim only prepaid

Voor het gebruik van je mobiele telefoon heb je de keuze tussen ofwel een telefoon abonnement, ofwel sim only prepaid. Een jaar of 10 geleden was sim only prepaid een heel stuk populairder dan nu het geval is en door de opkomst van de (vaak zeer goedkope) sim only abonnementen is dit de afgelopen jaren alleen maar verder teruggelopen. Desalniettemin kun je nog altijd een sim only prepaid simkaart bestellen bij de meeste providers, vaak ook tegen een zeer schappelijke prijs. Daar komt ook nog eens bij dat naast de schappelijke prijs die er door providers voor een prepaid simkaart gevraagd wordt er in de regel bij aanschaf beltegoed op de kaart zal staan. Sterker nog, vaak is het beltegoed dat er wordt ontvangen op de prepaid simkaart meer dan wat er uiteindelijk voor de prepaid simkaart neer hoeft te worden gelegd.

Goedkoop abonnement of sim only prepaid?

Maak je de afweging tussen een goedkoop abonnement en sim only prepaid? Kijk op dat moment goed naar je verbruik, want dat zal uiteindelijk de doorslag gaan geven in hoeverre sim only prepaid iets is waar je ook daadwerkelijk rendement uit kunt halen. Zoals je kunt zien bij de meeste telefoon providers kun je al aan een goedkoop abonnement komen voor slechts een paar euro per maand en als je dan kijkt naar de tarieven voor sim only prepaid zit je in feite ook al vrij snel aan een paar euro per maand die je verbruikt. Wees hier dus alert op op het moment dat je een keuze gaat maken, want met de tarieven die er bij de meest sim only prepaid providers gelden moet het verbruik wel erg laag liggen om het uiteindelijk te kunnen gaan winnen van een goedkoop telefoon abonnement.

Een goedkoop telefoon abonnement is in verhouding tot sim only prepaid uiteraard een stuk effici├źnter, want voor slechts een laag bedrag heb je toch al de beschikking over aardig wat belminuten en sms’jes en daarnaast hoeft ook een kleine bundel voor mobiel internet niet meer dan een paar euro te kosten. Mobiel internet op basis van prepaid is weer een verhaal apart, maar daar komen we later nog op terug. Bij een goedkoop abonnement is het zo dat zelfs wanneer je bijvoorbeeld de helft van je bundels over zou houden, je nog altijd goedkoper uit bent dan in het geval van sim only prepaid bij een zelfde verbruik. Kijk dus ook goed naar het alternatief dat je hebt in de vorm van een goedkoop abonnement, want wellicht dat je er dan achter komt dat dit beter bij je past dan sim only prepaid.

Sim only prepaid tarieven

Heb je besloten om voor sim only prepaid te kiezen, dan is het natuurlijk zaak om vervolgens eens te gaan kijken welke providers je hiermee allemaal van dienst zouden kunnen zijn. Dit zullen er een hoop zijn en vandaar ook dat het kijken naar de sim only prepaid tarieven bijzonder interessant is. Zou je je bijvoorbeeld alleen maar gaan richten op het beltegoed wat je voor niets bij je simkaart kunt krijgen, dan zou het zomaar zo kunnen zijn dat je daarmee wel een provider hebt gekozen die hoge tarieven heeft. Je zult dan in mindere mate plezier beleven aan het beltegoed dat je hebt mogen ontvangen, want voor je het weet heb je dit dan al verbruikt.

Waar bij een telefoon abonnement de verschillen tussen een goedkoop abonnement en een dure variant al relatief groot kunnen zijn, is dit bij prepaid nog extremer. Zou je de goedkoopste sim only prepaid tarieven naast de duurste houden, dan zul je zien dat de goedkope tarieven tot meer dan 2 keer zo goedkoop zijn. Dat duidt dus ook maar aan dat het echt essentieel is om hier goed naar te kijken, want je wilt natuurlijk dat je een zo lang mogelijke periode met je beltegoed kunt doen en niet iedere paar weken moet gaan opwaarderen. Als dat namelijk wel het geval zou zijn, dan zul je beter af zijn met een goedkoop abonnement dan met prepaid.

Internet door middel van prepaid

Gebruik maken van mobiel internet door middel van prepaid is mogelijk, dus prepaid vormt op dat gebied geen belemmeringen ten opzichte van telefoon abonnementen. Het werkt echter wel anders, want net als met je beltegoed moet je ook bij mobiel internet natuurlijk vooraf betalen. Net als bij telefoon abonnementen werkt mobiel internet in de vorm van een bundel en bij de meeste telefoon providers kun je uit een aantal bundels kiezen die je wilt gebruiken. Dit zijn bundels met een verschillend aantal MB’s waarover je de beschikking krijgt, maar daarnaast heb je vaak ook nog de keuze voor de duur van je bundel. Zo bestaat er een prepaidbundel voor mobiel internet voor een dag, maar bijvoorbeeld ook voor een week. Op het moment dat je iets van je bundel overhoudt zal dit gewoon komen te vervallen, dus het is wel zaak om goed in te schatten hoeveel je nodig denkt te hebben. Wil je gebruik gaan maken van mobiel internet op basis van prepaid, houd dan al bij het vergelijken van de providers de mogelijkheden hiertoe in de gaten en ook de tarieven die er voor mobiel internet gelden. Net als bij de beltarieven lopen deze ook bij mobiel internet aardig uiteen bij sim only prepaid.

Beltegoed bij sim only prepaid aanbiedingen

Zo’n beetje iedere sim only prepaid aanbieding die je aantreft bij providers zal beltegoed bevatten. Om je echter over de streep te trekken om bij hen je prepaid simkaart te gaan kopen doen providers er vaak nog een schepje bovenop door de prepaid simkaart van extra veel beltegoed te voorzien. Op die manier kan het voorkomen dat je een prepaid simkaart kunt kopen voor 10 euro, terwijl je direct van 20 euro beltegoed gebruik kunt maken. Dat zijn natuurlijk prima sim only prepaid aanbiedingen om van te profiteren, maar zoals al eerder werd aangehaald blijft het belangrijk niet de tarieven uit het oog te verliezen.

Previous post:

Next post: