Onbeperkt mobiel internet

Onbeperkt mobiel internetten is iets wat veelal tot het verleden lijkt te behoren. Dat is ook goed voor te stellen, want als een provider toch besluit om dit aan te bieden halen ze zichzelf natuurlijk wel behoorlijk wat op de hals. Zij kunnen  zelf namelijk niet inschatten wat een gebruiker allemaal zal gaan verbruiken en indien een klant er dus echt voor gaat en gewoon de hele dag mobiel zit te internetten en daarbij volop loopt te streamen loopt het natuurlijk wel heel erg hard op en zal het de provider eerder geld gaan kosten dan dat het geld gaat opleveren. Vandaar ook dat heel veel providers van dit principe zijn afgestapt en dat het tegenwoordig dan ook amper nog mogelijk is om een mobiele telefoon abonnement te vinden dat nog wel onbeperkt mobiel internet heeft. Eigenlijk de enige provider die iets dergelijks wel aanbiedt is Robin Mobile. Omdat zij toch hebben gemerkt dat er een markt voor is zijn zij dit soort abonnementen gaan aanbieden en we mogen ook best zeggen dat dit goedkope abonnementen zijn, alhoewel het niet het goedkoopste abonnement zal gaan opleveren. Dat zou ook bizar zijn als onbeperkt mobiel internet mogelijk wordt gemaakt natuurlijk.

Onbeperkt mobiel internet is echter niet het enige waarmee een provider als Robin Mobile zich onderscheidt van de rest van de providers, want bij deze provider kun je namelijk van alle diensten die er met een telefoon abonnement gepaard gaan onbeperkt gebruik maken, en dus niet alleen van onbeperkt mobiel internet. Er is momenteel geen enkele andere provider die zoiets aanbiedt en wanneer je dus naar zoiets op zoek mocht zijn weet je nu waar je moet zoeken. Een goedkoop abonnement is dit allerminst, maar als je inderdaad voor deze provider kiest zal het je daar waarschijnlijk niet direct om te doen zijn.

Steeds groter wordende databundels

Onbeperkt mobiel internet bestaat dus wel, maar echt keuze tussen providers heb je niet. Er is wel een stijgende trend te zien bij providers om de databundels steeds wat verder te vergroten. Zo krijg je als consument toch de gelegenheid om ervoor te zorgen dat je heel veel van mobiel internet gebruik kunt maken zonder dat providers dit dus onbeperkt maken. Grote databundels zullen wederom niet leiden tot een goedkoop abonnement, maar als je veel van mobiel internet gebruik maakt kun je in ieder geval trachten het zo goedkoop mogelijk voor jezelf te maken.

Omdat databundels dus een heel stuk groter zijn dan een paar jaar geleden nog het geval was, is het aanbod aan onbeperkt mobiel internet hierdoor dus iets afgenomen. Dit is op zich een vrij logische ontwikkeling, want alhoewel onbeperkt mobiel internet daadwerkelijk de mogelijkheid biedt om onbeperkt te internetten op je mobiele telefoon zit je hier met de zeer grote databundels tegenwoordig toch ook al aardig tegenaan, al loop je hierbij dan uiteraard wel het risico buiten je bundel te gaan. Dit is iets waar je met onbeperkt mobiel internet nooit last van zult hebben.

Onbeperkt mobiel internet de moeite waard?

Of onbeperkt mobiel internet de moeite waard is, is een vraag die alleen jij kunt beantwoorden. In het geval je geen enkele databundel bij een provider kunt vinden die het aantal MB’s bevat die jij iedere maand denkt nodig te hebben, dan is het antwoord natuurlijk simpel en kies je voor onbeperkt mobiel internet bij je abonnement. Toch bestaat er ook een reële kans dat er wel degelijk een databundel zal kunnen voldoen aan je eisen en dan kun je dus gaan vergelijken en naast dat je kunt kijken naar de prijs die je ervoor dient te betalen ten opzichte van onbeperkt mobiel internet, is het natuurlijk ook handig om eens te zien waar de verschillen in bijvoorbeeld de internetsnelheid zitten.

Bij grote databundels kun je vaak rekenen op een aanzienlijke internetsnelheid. Zeker omdat er tegenwoordig ook veel databundels af te sluiten zien die geschikt zijn voor 4G internet en hierbij de snelheid nog een heel stuk hoger ligt dan met 3G internet het geval is. Bij onbeperkt mobiel internet moet er dan ook wel echt goed naar de snelheid worden gekeken, want als je inderdaad zoveel van mobiel internet gebruik maakt dat je mogelijk in onbeperkt mobiel internet geïnteresseerd bent, dan zal snelheid ongetwijfeld erg belangrijk voor je zijn en zal dit sterk je gebruikerservaring kunnen beïnvloeden.

Aanbod onbeperkt mobiel internet schaars

Het aanbod voor onbeperkt mobiel internet is schaars en heel veel mogelijkheden zijn er dan ook niet te vinden. Zoals hierboven ook al staat aangegeven is het belangrijk om in eerste instantie uit te gaan zoeken of je onbeperkt mobiel internet wel daadwerkelijk nodig hebt en of je bijvoorbeeld niet gewoon beter af bent met een databundel met een vast aantal MB’s, maar waarbij het aantal wel heel hoog ligt, dat kan natuurlijk ook. Dat het aanbod met onbeperkt mobiel internet schaars is, is geen voordeel. Het geeft je op die manier namelijk niet goed de gelegenheid om een vergelijking te maken tussen het beschikbare aanbod, omdat er simpelweg niet voldoende vergelijkingsmateriaal is. Gelukkig heb je wel meer dan voldoende vergelijkingsmateriaal in de vorm van telefoon providers die met grote databundels werken, waardoor je alsnog wel goed in staat wordt gesteld om na te gaan of onbeperkt mobiel internet inderdaad rendement voor je op zal gaan leveren.

Mobiel internet via 4G

Steeds meer wordt er gebruik gemaakt van mobiel internet via 4G, een verbinding die veel hogere snelheden mogelijk maakt dan met 3G het geval is. Doordat mobiel internet op die manier dus veel sneller gaat is er sinds de komst van 4G internet ook een stijgende trend te zien met het oog op het gebruik van het aantal MB’s iedere maand. En als consumenten meer gebruik gaan maken van mobiel internet betekent dit automatisch ook dat er uitbreiding van de databundels plaats dient te vinden, iets wat dus ook steeds meer gebeurt. Hierdoor wordt onbeperkt mobiel internet een beetje naar de achtergrond gedrukt en kun je in de nieuwe databundels mogelijk een uitstekend alternatief hiervoor vinden.

Omdat de vraag naar 4G internet aan het groeien is en elke nieuwe high-end smartphone de mogelijkheid biedt om 4G internet te gaan gebruiken is het ook mogelijk om bij onbeperkt mobiel internet voor 4G internet te kiezen. Dit is uiteraard ook nodig om tegemoet te komen aan de vraag van consumenten. Net als bij databundels voor 4G betekent dit uiteraard een hogere prijs, maar aan de andere kant kun je wel veel sneller surfen via mobiel internet.

Previous post:

Next post: