Goedkoop bellen

Wil je graag goedkoop bellen en wil je weten hoe je dit het beste voor elkaar kunt krijgen? Goedkoop bellen kan in feite op 2 verschillende manieren, namelijk via prepaid en via een abonnement. Over het algemeen zal de laatste manier altijd de manier zijn die het meest goedkoop is. Met prepaid kun je dan ook nooit zo goedkoop bellen als met een abonnement het geval is. Vandaar dat de keuze tussen het abonnement of prepaid snel gemaakt lijkt te zijn als je op zoek bent naar een manier om zo goedkoop mogelijk te kunnen bellen.

Wanneer je het hebt over goedkoop bellen door middel van een abonnement moet je in het meest goedkope geval rekenen op een tarief van zo’n 2 cent per belminuut. Uiteraard is dit tarief dan gebaseerd op een goedkoop abonnement. Wanneer je dit tarief zou gaan vergelijken met het laagste tarief dat er geldt voor een belminuut op basis van prepaid zit er een aardig verschil in, want het laagste tarief wat er voor een belminuut geldt via prepaid ligt namelijk op 10 cent. Mochten er dus nog twijfels bestaan over het feit of een abonnement inderdaad de beste manier is om goedkoop te kunnen bellen, dan laat het verschil in tarieven wel zien dat je voor goedkoop bellen inderdaad het beste af bent met een abonnement.

Goedkoop bellen dankzij sim only

Via een sim only abonnement is het zeker mogelijk om goedkoop te gaan bellen. Zoals hierboven al aan werd gegeven zal het beltarief bij een goedkoop abonnement om en nabij de 2 cent voor een gebelde minuut. Niet alle abonnementen zijn echter even goedkoop en datzelfde geldt dus ook voor de tarieven. Uiteraard hoef je niet per se voor sim only te kiezen om goedkoop te kunnen bellen, want ook bij abonnementen die je met een telefoon afsluit kan goedkoop bellen prima mogelijk zijn. Bij dit soort abonnementen is het beeld echter een klein beetje vertekend, omdat je natuurlijk ook geld betaalt voor je telefoon. De kosten die je echter per maand voor je telefoon betaalt staan los van de eigenlijke abonnementskosten, waardoor je ook hier goed kunt kijken en berekenen wat een belminuut je zal gaan kosten bij bepaalde abonnementen. Hierdoor kun je dus ook weer eenvoudig nagaan of goedkoop bellen wel of niet haalbaar is.

Providers die goedkoop bellen mogelijk maken

Wil je goedkoop bellen, dan is het niet meer dan logisch dat je hiervoor ook de meest goedkope providers aan zult moeten spreken. Providers die namelijk de meest goedkope abonnementen aanbieden aan de consument maken automatisch ook goedkoop bellen mogelijk. Je vraagt je nu waarschijnlijk af om welke providers het hier dan gaat welke goedkope abonnementen en dus ook de mogelijkheid tot goedkoop mobiel bellen aanbieden. Het meeste succes zul je kunnen behalen bij de virtuele providers.

De virtuele providers in ons land hebben de overhand en dat is op zich niet heel verkeerd, want laten dit nu net de telefoon providers zijn die de meest goedkope abonnementen voor consumenten mogelijk maken. Zou je bij hen dus gaan kijken voor het aanbod en dan dus met name naar de belbundels die er worden aangeboden, dan zal het je opvallen dat inderdaad juist daar de laagste beltarieven te vinden zijn. Als je dus op zoek bent naar de beste keuze voor goedkoop bellen, dan kun je je het best tot zulke providers richten, zoals bijvoorbeeld Telfort, maar ook andere providers zoals Tele2 en Youfone.

Prepaid en goedkoop mobiel bellen

Goedkoop mobiel bellen en prepaid kunnen eigenlijk niet direct in een adem genoemd worden, want zoals al eerder vermeld in dit stukje biedt prepaid gewoon niet de mogelijkheid om zo goedkoop mogelijk te bellen. Het is anders als je bijvoorbeeld slechts 10 minuten per maand belt met je mobiele telefoon en hier verder eigenlijk weinig gebruik van maakt. In dat geval zou je met een beltarief van 10 cent per minuut nog altijd maar uitkomen op kosten van 1 euro per maand. Er is geen enkel sim only abonnement wat zo weinig geld kost en in dat geval biedt zal prepaid waarschijnlijk toch wel de meest voordelige oplossing zijn. Je kunt dan nog altijd niet echt van goedkoop bellen spreken, maar in elk geval biedt het een meer goedkope oplossing dan dat de keuze voor een sim only abonnement zou doen.

Je ziet dus dat goedkoop mobiel bellen met prepaid eigenlijk geen mogelijkheid is, maar dat er dus toch situaties kunnen zijn waarbij het beter is om voor prepaid te gaan kiezen dan voor een abonnement. Het aantal belminuten dat je gebruikt per maand moet echter wel bijzonder laag zijn, want als je bijvoorbeeld op 50 belminuten per maand zou zitten kan er al meer rendement uit een abonnement gehaald worden en kun je dus ook beter goedkoop bellen via die weg.

Goedkoop abonnement kiezen

Het mag voor zich spreken dat een goedkoop abonnement ook goedkoop bellen mogelijk zal maken. Met een goedkoop abonnement zal het daarnaast niet alleen mogelijk zijn om goedkoop te gaan bellen, maar ook goedkoop sms’en en goedkoop internet is met dergelijke abonnementen vaak mogelijk. Uiteraard bestaat een goedkoop abonnement uit de juiste combinatie van deze diensten, want naast dat je goedkoop bellen belangrijk vindt is het waarschijnlijk ook zo dat je voor de andere diensten binnen je telefoon abonnement niet al te veel wilt gaan betalen.

Je kunt zelf de tarieven voor goedkoop bellen bij een abonnement berekenen, dus op die manier kun je er ook vrij snel achter komen of je inderdaad met gunstige tarieven voor bellen te maken hebt bij bepaalde abonnementen of dat dit juist niet het geval is. Het berekenen van de beltarieven bij abonnementen kun je doen door het aantal belminuten dat een belbundel bevat te delen door de kosten die er betaald dienen te worden voor die specifieke belbundel. Dit gaat natuurlijk het meest eenvoudig op het moment dat een provider deze kosten los heeft gespecificeerd. Op dat moment weet je dus welk beltarief erg geldt en of er dus van goedkoop bellen sprake is.

Previous post: